Bananblondie med kanel & hasselnødder
{Sponsoreret indhold}
Mmm.. Forestil dig lige en kage med den helt perfekte tekstur.. Vi taler blødere end blød, tilpas klæg (hvilket jeg elsker) og ganske enkelt helt og aldeles uimodståelig! – Alt dette er i sandhed, hvad der gør sig gældende for denne labre bananblondie 😍
Blondien besidder udover sin bløde konsistens også skønne kanelnoter og knasende hasselnødder, som begge bidrager med lækre efterårs-/vintervibes! Derudover har jeg tilsat lidt ristet kokosmel og sødet lidt ekstra med intens kokossukker 😋
Den knasende hasselnøddetop samt hasselnødderne inden i blondien er virkelig den lækreste kontrast til den føromtalte konsistens. – Ergo: man får i sandhed det bedste fra begge verdener med kreationen her! 😂 – Og så er det bedste af det hele selvfølgelig det faktum, at det udelukkende er nærende råvarer, der udgør indholdet i kagen! Og nåå ja.. En masse modne bananer of course! 😍
Det er Toftkærs skønne produkter, jeg har anvendt i kreationen her, og så er det desuden ikke bare ingredienslisten, der er super simpel! Det samme gør sig nemlig gældende for hele processen, idet hele molevitten blot køres en tur i blenderen, før den færdige dej bages med lidt ekstra nøddeknas tilsat i bare 15 minutter (well – 20, hvis man er til mindre klæg konsistens end mig) 😍
Til en form/et ildfast fad på ca. 20 x 25 cm:
- 350 g. havregryn
- 320 g. moden banan
- 40 g. ristet kokosmel
- 4 tsk. kokossukker
- 4 tsk. kanelpulver
- 4 dl. vand
- 2 håndfulde hasselnødder + ekstra til pynt
- 2 æg
Prop alle ingredienserne (bananerne brækket i mindre stykker) undtagen hasselnødder i en blender/foodprocessor og blend med et par stop undervejs for at skrabe siderne. Når massen er ensartet og cremet, vendes grofthakkede hasselnødder i dejen. Hæld så dejen over i en bageform/et ildfast fad beklædt med bagepapir og top med ekstra grofthakkede hasselnødder, som trykkes let ned i overfladen med en dejskraber. Bag blondien ved 200°C/varmluft i 15-20 minutter og sæt den så til afkøling, før der skæres i den. Opbevar eventuelle rester i en lufttæt beholder på køl ♥️
Ingen kommentarer endnu