Glutenfrie plantepølsehorn med spinat

Kakaosmør med sorte bønner

{Sponsoreret indhold}

Hvem skulle have troet, at sorte bønner kunne være SÅ delikate at spise, som det gør sig gældende med kreationen her?! For ja, den søde kakaosmørelse er baseret på sorte bønner, der giver en ultra cremet konsistens! 😋

Det er Toftkærs forkogte sorte bønner, jeg har anvendt, og jeg er simpelthen så begejstret for, at de er klar efter en kogetid på bare 10 minutter! Så kan der altså hurtigt bikses lidt lækker, sund “nutella” sammen, uden man skal vente på, at bønnerne har stået i blød i flere timer samt kogt i adskillige minutter derefter 😍

kakaosmøren er noget af det simpleste, jeg længe har kreeret. Jeg har nemlig blot brugt en stavblender til at blende hele molevitten, som udover sorte bønner består af sødmefulde dadler, kakaopulver, vand og salt! Dét er da let og ligetil ☺️

Nyd spreaden på friskbagt brød som her pyntet med poppet quinoa og ristede kokosflager eller brug den som topping på grød. Den fungerer desuden også godt som en delikat hapser i selskab med peanut butter 😋

Til 1 stor portion (3 glas):

Start med at koge bønnerne i 10 minutter. Skyl dem herefter i koldt vand og dræn dem fuldstændigt, før de hældes over i en skål. Her tilsættes de resterende ingredienser, hvorefter hele molevitten blendes til en cremet masse med en stavblender. Smag godt til med salt. Opbevar den færdige kakaosmør i lufttætte glas på køl, hvor den holder sig i hvert fald 3 uger ❤️

2 kommentarer

 • Åh, det er sikkert lige mig. Jeg har før lavet sød hummus med kikærter, rå kakao, et drys kanel, dadler og en hel del ristet kokos – det er også bare godt.

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • FitFoodbyFine

   Mmm, det lyder også hamrende lækkert! Så er jeg helt sikker på, at denne vil falde i din smag også 😍

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfrie plantepølsehorn med spinat