Flødeis uden fløde
Riiigeligt med fløde, eller ikke?.. 😉
Servicemeddelelse: Der gøres brug af ismaskine i denne opskrift ☺*
Er det overhovedet muligt at opnå samme fylde, som man finder i en fuldfed flødeis, når man undlader den ret så bærende komponent? Svaret er ganske enkelt JA!
I hvert fald har jeg i denne udgave af en “flødeis” haft rimelig god succes med at udskifte det fede mejeriprodukt med et noget mere magert et af slagsen. Nemlig minimælk. Jeg har ligeledes gjort brug af en laktosefri en af slagsen, men dette er selvfølgelig helt valgfrit.
Den helt fantastiske smag, som jeg har lavet min isvariant i denne gang, kommer fra det tilsatte proteinpulver. Jeg har her brugt Bodylabs Cookies & Cream, hvilket giver en noget så syndig eftersmag 😀 – Selv kan du lege løs med smagene ved at tilsætte lige det pulver, du lyster ☺
Hele hemmeligheden bag den super fluffy og delikate konsistens skal findes i de pasteuriserede æggehvider. Disse får massen til at bulne op på den helt rigtige måde og gør isen så let, lækker og luftig at indtage! – For lidt crunch og intensitet har jeg hakket noget super mørkt 92% chokolade i isen til sidst.
Alt, du skal bruge, er:
- 500 g. mælk (her: laktosefri minimælk)
- 40 g. proteinpulver (her: Cookies & Cream)
- 2,5 pasteuriseret æggehvide
- Hakket mørk chokolade 92%
Hæld mælk og proteinpulver i din blender og blend det godt igennem på fuld hastighed med et par stop undervejs. Når “shaken” er mixet godt, hældes den i din klargjorde ismaskine, hvorefter du tilsætter æggehviderne. Nu er det blot at vente og lade maskinen klare arbejdet for dig. Når den ønskede konsistens er opnået/når ismaskinen er færdig, er isen klar, og du kan vende det hakkede chokolade i ♥️
*Selv brugte jeg denne ismaskine, som er super smart, da den har indbygget kompressor, hvilket gør, at den altid står klar, når islysten melder sig 🙂
(Indlægget indeholder affiliate links)
Hej Mette! Æggehviderne skal faktisk blot hældes ved, lige som de er