Bananblondie med figenpålæg & mandler
{Sponsoreret indhold}
Det er vist rimelig tydeligt, at eksamenerne er ovre for nu med alle de nye lækre sager, der er kommet på bloggen her på det sidste! – For selvfølgelig er miniferien blevet fejret med en masse hygge i køkkenet ?
Kreationen i denne omgang blev denne super svampede sag med både bananer, kokos, figenpålæg og mandler involveret! Og spørger man mig, er lige netop denne kombi bare én, man ikke kan gå galt i byen med ? – Faktisk har jeg da også tidligere lavet denne mandelblondie – også med Castus’ frugtstænger inkorporeret – og den blev simpelthen SÅ skøn, at jeg vidste, jeg måtte lave meget mere i dén genre ?
Blondien er super simpel at lave, da alle ingredienserne blot skal en tur i foodprocessoren, før dejen er klar til at blive pyntet med ekstra godter og sidenhen bagt til en rigtig lækkerbisken! Råvarerne er ligeledes alle nogle, de fleste har i hjemmet på forhånd, så der er faktisk ikke mange undskyldninger for ikke at bikse kagen her sammen ?
Til en form på 22 x 22 cm:
- 310 g. moden banan (3 store)
- 200 g. havregryn
- 120 g. havremælk (eller alternativ)
- 100 g. mandler
- 30 g. kokosmel
- 5 skiver figenpålæg (eller 80 g. frugtpålæg/stænger/rulle efter eget valg)
- 2 æg
- Pynt: 2 skiver figenpålæg og 15 mandler
Start med at blende kokosmel, havregryn og mandler til mel. Tilsæt så de resterende ingredienser – bananer og figenpålæg brækket i mindre stykker – og blend indtil cremet og ensartet. Stop et par gange undervejs for at skrabe massen sammen. Vend dejen over i en bageform/et ildfast fad beklædt med bagepapir og pynt med figenpålæg skåret i tern samt finthakkede mandler. Tryk pynten let ned i overfladen ved hjælp af en dejskraber og bag blondien ved 200ªC/varmluft i 25 minutter og sæt så kagen til afkøling på en bagerist befriet fra bagepapir. Opbevar rester i en tætlukket beholder i køleskabet ?
(Indlægget indeholder affiliate links)
Ingen kommentarer endnu