Den lækreste (og letteste) nøddefrie "nutella"

Saltkaramelkage med hasselnøddebund

{Reklame for Toftkær}

Hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med de skønne dessertruller fra Toftkær, så er det virkelig ved at være på tide, hvis du spørger mig! 😉

De herlige ruller er nemlig geniale, hvis man står og craver lidt sundt sødt, men ikke orker at stå timevis i køkkenet, før behovet kan blive stillet. Desuden fungerer rullerne også perfekt som en hurtig dessert eller snack til eftermiddagskaffen, når søde gæster måtte komme forbi 😊

Jeg har her leget med Toftkærs dadelmasse med hasselnød, og kendetegnet for alle rullerne er, at det udelukkende er naturlige ingredienser, som de indeholder, hvilket jeg er kæmpe fan af! Udover ristede hasselnødder er det nemlig blot ristede jordnødder, dadler, vand og solsikkeolie, som massen her er baseret på 😍

Hasselnødderullen er her efter en kort opvarmning over et vandbad (kan også gøres i 15 sek. i mikroovnen, hvis man ejer en sådan 😂) trykket ud i et fad, således at den fungerer som bund til en hjemmelavet saltkaramel baseret på bare dadler, peanut butter, vand og salt! Såå simpelt og lækkert 😋

Til en brødform på ca. 10 x 24 cm:

DADELMASSE: Start med skære dadelmassen ud i store “humpler” for at blødgøre den over et vandbad eller i mikroovnen i 15 sekunder. Tryk så massen ud i en form beklædt med bagepapir (brug gerne noget af bagepapiret som låg til at trykke ovenpå) og sæt den evt. på køl, mens du laver saltkaramellen.

SALTKARAMEL: Udsten dadlerne og prop dem i en skål eller foodprocessor sammen med de resterende ingredienser (hæld vand i lidt efter lidt for bedre at kunne justere konsistensen). Blend med en stavblender (eller i foodprocessoren) indtil cremet og ensartet. Stop et par gange undervejs for at skrabe massen sammen. Smag til, om der er salt og peanut butter nok til stede. Karamellen skal ikke være for flydende, da den gerne skal sætte sig efter nogle timer på køl. Når kagen har sat sig, er den klar til nydelse. Opbevar eventuelle rester i en lufttæt beholder på køl ❤️

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den lækreste (og letteste) nøddefrie "nutella"