Kokosmuffins med blåbær & vanille

Sund & nem Nutella

Den lækreste Nutella lavet på blot fire ingredienser og helt uden E-numre!

Hvorfor gå ned i supermarkedet og rive det præfabrikerede Nutellaglas ned fra hylden, når du på præcis samme tid (nok endda hurtigere) kan bikse en endnu mere smagfuld variant sammen hjemme i dit eget køkkenet?

Ja selv kan jeg ikke finde på en holdbar undskyldning for at lave førstnævnte move, da denne smørbare chokoladecreme simpelthen er så lækker og delikat, at den fjerner al lyst, der måtte være til det producerede chokoladepålæg med den uoverskueligt lange ingrediensliste…

Denne hjemmelavede Nutella kræver derimod blot fire råvarer – hvis vand altså tæller med som en af disse 😉 Den har en super intens kakaosmag samt en tilfredsstillende og perfekt sødme fra dadlerne, som spiller rigtig godt sammen med de letristede hasselnødder, der sikrer, at smagsoplevelsen bliver så autentisk som overhovedet muligt 😉

Hvis du er vild med nøddesmagen, kan du med fordel tilsætte lidt flere hasselnødder, end hvad jeg har gjort i denne opskrift.

Til to glas brugte jeg:

  • 20 friske dadler (udstenede)
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 1 dl. hasselnødder (svarede i mit tilfælde til 64 g)
  • 1 dl. vand

Start med at riste hasselnødderne hurtigt af på panden. Blend dem til mel i din foodprocessor og tilsæt så kakaopulveret. Udsten dadlerne og blend dem sammen med nøddemel og kakao. Til sidst tilsætter du vandet, gerne lidt efter lidt, så du selv kan justere konsistensen. Får du for meget vand ved, kan du blot tilsætte lidt ekstra dadler og eventuelt kakao. Opbevar din Nutella i et tætlukket glas eller en beholder på køl og brug den på et lækkert brød, som topping på din grød eller som mousse på en skøn kage <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kokosmuffins med blåbær & vanille