Sund & nem Nutella

Pyramider med risprotein

Små hapsere fyldt med kvalitetsprotein <3

Jeg har for første gang prøvet at kreere noget i køkkenet, som indeholder proteinpulver! Egentlig har jeg aldrig rigtig været tilhænger af at tilsætte ekstra protein i form af pulver i “maden”, men nu hvor jeg har stiftet bekendtskab med Bodylabs kvalitetsrisproteinpulver med smooth chocolate smag, er jeg nok gået hen og blevet lidt omvendt…

For mig betyder det meget, at et “præfabrikeret” produkt ikke har en masse mystiske betegnelser på ingredienslisten, som vi hverken kender tilblivelsen eller egenskaberne af, men snarere synes fuldstændigt unaturlige for vores kroppe. Og netop af den årsag har jeg længe holdt mig fra proteinpulver, da jeg simpelthen ikke har haft nok tillid til de forskellige produkter på markedet. Derfor er det super skønt, at jeg nu på hel vegansk manér kan højne proteinindholdet i mine hjemmelavede sager med et produkt som Bodylabs risproteinpulver, hvor dåsen ikke gemmer på alverdens unødvendige tilsætningsstoffer.

For at tale lidt mere om produktet kan jeg garantere, at duften i sig selv, når låget pilles af bøtten, straks sætter gang i associationerne og vil minde dig om barndommens kakaoprægede tid 😉 Smagen, som er lige så intens som duften, er spot on og super delikat, hvorfor jeg lidt frygter, at pulveret kan blive bare en my vanedannende for mit vedkommende 😀

I denne opskrift har jeg blandt andet mikset risproteinet med kokos og peanut butter, hvilket er en alt for lækker kombination! Da konsistensen blev lidt “crumble-agtig”, valgte jeg at overtrække stykkerne med chokolade, hvilket leder tankerne hen imod de klassiske pyramider fra Karen Volf 🙂

Hvis man ikke ønsker en lettere smuldrende konfektagtig tekstur (hvilket virkelig ikke er skidt!), forestiller jeg mig, at lidt ekstra væske vil kunne binde massen mere sammen.

For at lave pyramiderne (i en form med målene 14 cm. x 21 cm.) skal du bruge:

Til overtræk kan du lave en omgang hjemmelavet chokolade af:

Start med at blende kerner, kokos, mandler og proteinpulver til groft mel. Tilsæt dadler (husk at udstene) og blend godt. Til slut køres peanut butter ind i blandingen, og vandet tilsættes. Beklæd en form med film og tryk massen godt ud deri. Lad “dejen” sætte sig i køleskabet (alternativt i fryseren for at gøre overtræksprocessen lettere) før du skærer den ud i mindre stykker. Sæt dem atter på køl mens du laver chokoladen:

Smelt lige dele kokosolie og kakaopulver på laveste varme og smag til med sød. Vend pyramiderne i chokoladen (dejen smuldrer let så vær lidt forsigtig), sæt dem på et spækbræt beklædt med stanniol og lad dem til sidst sætte sig ordentligt på køl hvor de efterfølgende også opbevares <3

(Indlægget indeholder affiliate links)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund & nem Nutella