Fudge med spirulina | Fudge with spirulina
For den naturlige farve, som denne fudge i den grad bærer præg af, stammer fra superfooden spirulina: et pulver fra en ferskvandsplante, som på én gang er spækket med proteiner (60-70%), vitaminer og mineraler (B-vitaminer, heriblandt B12, jern, calcium og betacaroten) samt pigmentet klorofyl (heraf pulverets intense farve), som er et særdeles rensende og afgiftende næringsstof.
Men nok om alle de fordele, der er ved dette superpulver – for listen er så lang, at den ville kunne fylde et par sider endnu 😉 Jeg vil blot opfordre dig til IKKE at lade dig afskrække af den intense farve, pulverets oprindelse og mest af alt den noget “rammende” aroma, som du mødes af, når posen åbnes. For Jeps, her vidner det altså i sandhed om, at vi har at gøre med en superfood, som startede sit liv under vandet 😀
Men overraskende nok er smagen slet ikke gennemtrængende! I denne fudge er det helt klart peanut butteret, man smager og slet ikke spirulinaen. Denne giver blot den flotte farve og bevidstheden om, at man højner næringsniveauet i de små snacks 🙂
Er du vild med fudge, kan du også tage et kig på mine andre opskrifter derpå – den helt simple eller den med chokoladesmag 😀
Til en form med målene 10 x 16 cm. skal du bruge / for a 10 x 16 cm baking tin, you’ll need:
- 200 g. friske dadler (vægt uden sten) / 200 g fresh dates, pitted (weight with stone removed)
- 80 g. peanut butter (jeg brugte crunchy) / 80 g peanut butter (I used a crunchy version)
- 1 tsk. spirulinapulver / 1 tsp spirulina powder
Udsten dadlerne og prop disse i din foodprocessor sammen med de resterende ingredienser. Blend – med et par stop undervejs – indtil massen er helt fin og samler sig i en modellérbar klump. Pres denne ud i en filmbeklædt form (brug noget af filmen som “låg” og tryk herover) og lad fudgen sætte sig på køl før du skærer den ud i små bidder. Opbevar efterfølgende fudgestykkerne i en lufttæt beholder på køl <3
English:
Pit the dates and add these along with the remaining ingredients to your food processor. Blend on high speed – with a few pauses – until at “malleable” lump appears. Transfer the “dough” into a baking tin lined with plastic wrap and use some of the wrap as a “lid” so that you can press out the dough evenly. Let set in fridge before cutting it into fudge bites using a sharp knife. Store your fudge in an airtight container in the fridge afterwards <3
Ingen kommentarer endnu