Glutenfrit blenderbrød med gulerødder

Glutenfrit rødbedebrød | Gluten-free beetroot bread

Svampet, sprødt og rødt! (English recipe below)

Så blev endnu et brød bikset sammen – og denne gang akkurat lige så simpelt og nemt som mit forrige gulerodsbrød 🙂

Det er nemlig den helt samme opskrift, jeg har anvendt, så den eneste forskel er sådan set valget af rødder 😉

Det er altså det geniale ved denne brødopskrift; den kan varieres i det uendelige, ligesom dets farve kan nuanceres konstant; er man i det grønne humør, kan man jo blot anvende broccoli, og er man snarere til et mere hvidt og “brødlignende” resultat, tænker jeg, at pastinakker er svaret 🙂

Til 1 brød / serves 1 bread:

  • 500 g. rødbeder (skrællet vægt) / 500 g betroots, peeled weight
  • 400 g. havregryn / 400 g quick oats
  • 100 g. mælk (ex: almindelig eller kærnemælk) / 100 g milk of choice
  • 4 æg / 4 eggs
  • Solsikkekerner / sunflower seeds
  • Græskarkerner / pumpkin seeds
  • Evt. salt / salt if wanted

Start med at blende havrerynene til mel og tilsæt så de resterende ingredienser undtagen kerner. Blend indtil helt ensartet og cremet, tilsæt den ønskede mængde kerner og blend super kort blot for at inkorporere dem i massen. Hæld så dejen over i en brødform beklædt med bagepapir og drys med ekstra kerner, der trykkes let ned i dejen. Bag brødet ved 200°C varmluft i 45 minutter og lad det sætte sig under afkøling på en bagerist. Opbevares efterfølgende i en frostpose på køl <3

English:

Blend the oats into flour and add the remaining ingredients except from the seeds. Blend until creamy and homogeneous, add the preferred amount of seeds and blend shortly just to get them incorporated. Pour the dough into a loaf tin lined with parchment paper, drizzle with extra seeds and press them lightly. Bake the bread at 200°C/fan for 45 minutes and let set while cooling on a baking rack. Store in a freezer bag in the fridge afterwards <3

(Indlægget indeholder affiliate links) 

4 kommentarer

  • Josefine

    Hey sara! Just add raw beets to your food processor and blend them with the remaining ingredients

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • sara

    What about beets… Grate them or boil them?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josefine

    Sounds lovely, Emelie! I’m not quite sure that the bread will rise as much without adding some egg white as well. I have only tried baking my breads with either whole eggs or just egg whites

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emelie

    Have to try this! Do you think it works with just eggyolks?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfrit blenderbrød med gulerødder