Kikærtespread med gulerødder & oregano

Glutenfrit gulerodsbrød med mandler & kerner

{Sponsoreret indhold}

Så er der endnu et super simpelt og skønt brød på bloggen! – Igen med gulerod vel at mærke, men med udgangspunkt i mit tidligere delte spinatbrød 😋

Der er nemlig som i spinatbrødet også her gjort brug af rismel, hvilket gør, at bagværket bliver 100% glutenfrit, hvis man af egne årsager ønsker at undgå dette eller bare finder det bekvemt at indtage noget glutenfrit 😉

Det lækre gulerodsbrød her er lavet på blot seks ingredienser – inklusiv salt(!) – og kan bikses sammen i en foodprocessor på ingen tid. – Bagetiden på 40 minutter er faktisk dét, der tager længst tid! 😅

Til 1 brød:

Skræl gulerødderne og skær dem i mindre bidder, før du propper dem i din foodprocessor* sammen med de resterende ingredienser. Blend indtil nogenlunde ensartet – med et par “skrab” med en dejskraber undervejs – og hæld så dejen i en brødform beklædt med bagepapir. Top med ekstra solsikkekerner og grofthakkede mandler, tryk dem let ned i overfladen med dejskraberen, og bag så brødet ved 200°C/varmluft i 40 minutter. Befri brødet fra bagepapir og sæt til afkøling på en bagerist. Opbevar det efterfølgende i en tætlukket frostpose på køl ❤️

*Har du ikke en kraftig foodprocessor, kan det være en idé eventuelt at rive gulerødderne, før de blendes sammen med resten.

2 kommentarer

  • Birgit

    Bagte det i går – og ihh det er lækkert, synes jeg. Ikke sidste gang jeg bager det.
    Tror jeg vil prøve at tilsætte lidt hørfrø næste gang.
    Tak for en super opskrift.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • FitFoodbyFine

      Iih, hvor skønt at høre, Birgit! Tusinde tak 😍 – Er super glad for, at det blev et hit hos dig.
      – Og bestemt ikke en dårlig idé med hørfrøene; det må jeg da også selv lige få prøvet af ❤️

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kikærtespread med gulerødder & oregano