Glutenfrit gulerodsbrød med mandler & kerner
{Sponsoreret indhold}
Så er der endnu et super simpelt og skønt brød på bloggen! – Igen med gulerod vel at mærke, men med udgangspunkt i mit tidligere delte spinatbrød 😋
Der er nemlig som i spinatbrødet også her gjort brug af rismel, hvilket gør, at bagværket bliver 100% glutenfrit, hvis man af egne årsager ønsker at undgå dette eller bare finder det bekvemt at indtage noget glutenfrit 😉
Det lækre gulerodsbrød her er lavet på blot seks ingredienser – inklusiv salt(!) – og kan bikses sammen i en foodprocessor på ingen tid. – Bagetiden på 40 minutter er faktisk dét, der tager længst tid! 😅
Til 1 brød:
- 500 g. gulerødder (skrællet vægt)
- 150 g. rismel (eller andet glutenfrit alternativ, fx majsmel, boghvedemel, quinoamel)
- 100 g. solsikkekerner + til toppen
- 50 g. mandler + til toppen
- 3 æg
- 1 tsk. salt
Skræl gulerødderne og skær dem i mindre bidder, før du propper dem i din foodprocessor* sammen med de resterende ingredienser. Blend indtil nogenlunde ensartet – med et par “skrab” med en dejskraber undervejs – og hæld så dejen i en brødform beklædt med bagepapir. Top med ekstra solsikkekerner og grofthakkede mandler, tryk dem let ned i overfladen med dejskraberen, og bag så brødet ved 200°C/varmluft i 40 minutter. Befri brødet fra bagepapir og sæt til afkøling på en bagerist. Opbevar det efterfølgende i en tætlukket frostpose på køl ❤️
*Har du ikke en kraftig foodprocessor, kan det være en idé eventuelt at rive gulerødderne, før de blendes sammen med resten.
Bagte det i går – og ihh det er lækkert, synes jeg. Ikke sidste gang jeg bager det.
Tror jeg vil prøve at tilsætte lidt hørfrø næste gang.
Tak for en super opskrift.