Glutenfrie rødbedeboller

Lyserød hummus med linser og rødbede

Wow.. Se lige den farve! Hvis der er noget, der kan bringe et smil frem på mine læber, så er det altså, når det, jeg spiser, har noter af lyserød i sig 😉

Og det må man jo altså bare sige, at denne hummus i særdeleshed har! Den er nemlig beriget med rødbeder og er desuden ultracremet, da den er baseret på linser 😍

Faktisk laver jeg altid min hummus på linser frem for kikærter – om det så kan kaldes hummus, er jeg lidt i tvivl om.. Men ikke desto mindre er det det, jeg foretrækker! Først og fremmest er det bare meget hurtigere, da linser jo ikke skal ligge i blød som kikærter, men kun skal koges i 20 minutter, før de er klar! Dernæst bliver resultatet bare meget mere cremet og blødt sammenlignet med en hummus på kikærter, som i stedet er mere fast og “grynet” i det 😊

Til en portion:

  • 200 g. rå rødbeder (skrællet vægt)
  • 2 dl. linser (alle slags linser kan anvendes, fx grønne, røde, split og beluga)
  • 4-5 dl. vand
  • 4-5 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. tahin
  • 2 tsk. knust spidskommen
  • 1,5 dl. smagsneutral olie (fx solsikkeolie)
  • Salt & peber

Start med at sætte linserne i kog med vandet og lad dem koge i 20 minutter. Tilsæt de skrællede og halverede rødbeder til linseblandingen de sidste ti minutter af kogetiden, så de dampes let. Når kogetiden er ovre, skylles det hele i koldt vand et par gange og drænes, før det sættes til let afkøling i køleskabet. Prop så alle ingredienser i en blender og blend indtil ensartet og cremet. Stop et par gange undervejs for at skrabe siderne og smage til. Når smag og konsistens er som ønsket, hældes hummussen i en skål og opbevares i køleskabet. Hvis du ligesom mig ønsker at gå all in på lyserød, så kan hummussen med fordel nydes i selskab med disse rødbedeboller ❤️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfrie rødbedeboller