Sundere brunsviger - Sukkerfri, glutenfri & vegansk

Glutenfri drømmekage sødet med kokossukker og daddelsirup

{Reklame for Simple Life by Trope}

Holy moly, hvor må jeg bare sige, at jeg har ramt plet med denne opskrift! Jeg beklager min meget selvhøjtidelige facon, men jeg kan altså slet ikke få armene ned 🙊

For dette take på en drømmekage – i både glutenfri og raffineret sukkerfri variant – er simpelthen noget så velsmagende og tilfredsstillende at bide sig igennem. Bunden er nemlig ultrasvampet og sød, mens toppen absolut ikke er nærig med sin gode kokossnask, hvilket er det vigtigste ved en drømmekage, hvis du spørger mig 😇

Det er endnu engang Tropes lækre daddelprodukter, jeg her har leget med, og jeg må bare sige, at den intense daddelsirup fungerer til bravour (også) i denne sammenhæng! Og så sammen med den nærmest farinagtige kokossukker bliver det ganske enkelt ikke bedre 😍

Til et fad på ca. 20 x 30 cm. (med en lidt højere kant*)

BUND

TOP

*Fadets let høje kant er vigtig, da der ellers er risiko for, at kokosfyldet flyder over, når det begynder at syde inde i ovnen. 

BUND: Prop havremælk og smør i en kasserolle og varm det op til lillefingervarmt. Imens blender du havregrynene til mel og hælder dem derefter over i en skål. I en anden skål pisker du æg, kokossukker og daddelsirup til en luftig og ensartet masse og vender denne i havregrynene skiftevis med mælkeblandingen. Når dejen er ensartet uden klumper, vendes den over i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Bag bunden ved 200°C/varmluft i 20 minutter, og lav toppen imens.

TOP: Når bunden har 15 minutter tilbage af sin bagetid, kan du begynde på toppen. Her propper du blot alle ingredienserne i en kasserolle og lader dem smelte sammen ved middel varme. Massen skal fortsat være helt “flydende”, når den hældes oven på bunden. Når fyldet er fordelt på bunden, sættes kagen tilbage i ovnen og bages færdig i 5 minutter ved 225°C/varmluft. Lad kagen sætte sig i formen i noget tid, inden den skæres i og nydes. Opbevares efterfølgende tætlukket ved stuetemperatur ❤️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundere brunsviger - Sukkerfri, glutenfri & vegansk