Bønnebrownie med valnødder

Gulerodsboller med paprika

Svampede og krydrede glutenfrie boller 😍

For nyligt delte jeg en opskrift på super sunde og særdeles velsmagende rødbedeboller. Denne gang er det så gulerødder, jeg har valgt som værende den bærende komponent i mit bagværk. Og ligesom jeg er en kæmpe fan af at inkorporere de grønne sager i diverse brødkreationer, så elsker jeg også at lege med smagen i form af forskellige krydderier.

Og nej, paprika er måske ikke lige den mest gængse smagskomponent, man støder på i forbindelse med friskbagte boller, men her gør det lidt spicy krydderi det altså super godt! Den intense paprika spiller nemlig perfekt sammen med den sødme, som gulerødderne bidrager med, og resultatet er en lækker balance mellem det krydrede og lettere søde.

Sammen med lidt knas fra de tilsatte kerner og æggene som bindemiddel bliver man af disse svampede og delikate boller tilfredsstillet på bedste vis 😃

Til 12 stk. skal du bruge:

  • 300 g. gulerødder (skrællet vægt)
  • 250 g. havregryn
  • 3 store æg (eller fire små)
  • 2 spsk. paprika
  • 1 tsk. salt
  • 1 håndfuld solsikkekerner
  • 1 håndfuld græskarkerner

Start med at blende havregryn til mel og tilsæt så krydderier. Blend det hurtigt sammen og hæld melblandingen over i en skål hvor du også tilsætter kernerne. Blend nu gulerødderne til en fin puré og vend den over i melet sammen med æggene. Vend det hele godt sammen (jeg brugte en dejskraber) – når massen har “farskonsistens”, former du boller deraf og bager dem ved 200°C i 12 minutter. Sættes til slut til afkøling på en bagerist ♥️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bønnebrownie med valnødder