Snackkugler med kokos & kerner

Nemme glutenfrie gulerodsboller

Disse boller blev oprindeligt lettere improviseret, men da jeg smagte det hamrende lækre resultat, vidste jeg ligesom godt, hvad klokken havde slået: opskriften måtte på bloggen! 😉

Så jeg måtte “desværre” genskabe bagværket for at kunne få et par billeder i hus til et blogindlæg, men da portion nummer to også nåede at blive konsumeret, inden en fotosession havde fundet sted, måtte jeg forleden lave opskriften for tredje gang på en uge! – Hvis ikke dét faktum vidner om, at bollerne er mega simple og hurtige at bikse sammen, så gør ingredienslisten på blot 3 basisingredienser måske 😜

Opskriften er lige så enkel som den, jeg har liggende på mine elskede spinatboller. De glutenfrie gulerodsboller hér er blot lavet med havregryn blendet til mel, hele 500 g. gulerødder samt æg og er tilsat knasende græskarkerner og nøddesmagende hampefrø og er drysset med sesamfrø til sidst. Kerner og frø kan jo desuden varieres i det uendelige, afhængigt af hvad man har liggende i skabene 😊

Til ca. 12 boller:

 • 500 g. gulerod (jeg brugte økologiske, så mine havde skræl på; skræller du dine, er det 500 g. i skrællet vægt)
 • 350 g. havregryn
 • 4 æg
 • Salt
 • Add-ins:

Start med at blende havregryn til mel og hæld så dette over i en skål, hvor ønsket mængde kerner og frø samt salt tilsættes. Skyl (og evt. skræl) gulerødderne og skær dem i grove stykker, før de kommer i blenderen. Blend med nogle stop undervejs for at skrabe siderne/ryste blenderen let og hæld så de blendede gulerødder oven i melblandingen. Tilsæt æg og vend det hele godt sammen med en dejskraber, før du tager hånden i brug til hjælp. Når dejen er ensartet, formes der 12 boller, som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med sesamfrø og dup dem let ned i overfladen med fingrene. Bag bollerne ved 200°C/varmluft i 15 minutter og løft efterfølgende bagepapiret over på en bagerist for at lade bollerne afkøle. Opbevar dem i en tætlukket frostpose på køl eller frys dem ned ❤️

2 kommentarer

 • camilla

  hej, kan man bruge en almindelig blender til det? og hvis ikke. Tror du så man kan lave bollerne, uden at blende havregrynende? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • FitFoodbyFine

   Hejsa Camilla, det kan man sagtens! Jeg blendede både gryn og gulerødder i en alm. blender 😍
   God fornøjelse ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snackkugler med kokos & kerner