Proteinrige pindis - blot to ingredienser | Protein packed popsicles - only two ingredients

Granola clusters med kanel | Granola clusters with cinnamon

Mmm… Lækkert sprødt element fra morgenstunden <3 (English recipe below)

Hvem elsker ikke en god crunchy topping til morgenskålen? For mit vedkommende er det uden tvivl “pynten”, der gør det, når det kommer til “skålemad” aka. skyr, grød, mos, sorbet og hvad der ellers findes af skønne retter, som kan spises med ske 😀

Den syrlige og let neutrale græske yoghurt, som jeg selv er kæmpe fan af, får altså bare et nøk opad, når den toppes med lækre sager. Og her gør den velkendte granola det altså særledes godt! Personligt holder jeg mig langt væk fra supermarkedets færdiglavede udgaver, da disse desværre ofte er proppet med unødige sukker/sirupblandinger og andre ting, jeg finder knap så tiltalende 😉

Derfor er det så skønt, når man selv kan lave en super velsmagende en af slagsen, hvor man samtidig helt selv kan styre, hvilke krydderier, kerner og nødder der skal præge herligheden 😀

Denne opskrift på granola er super simpel og kræver egentlig blot lidt tålmodighed i form af bagetiden i ovnen, som virkelig er et must for at få de rette sprøde klynger af gylden granola <3

Til ca. 1,5 glas (som det, der ses på billederne) skal du bruge/ the amount gives 1,5 jar like the one seen on the pictures:

  • 400 g. frugtmos (hjemmelavet eller en usødet én som denne) / 400 g apple sauce – homemade or a good store-bought one without sugar and additives
  • 100 g. finvalsede havregryn / 100 g quick oats
  • 100 g. grovvalsede havregryn /100 g rolled oats
  • 80 g. kokosmel / 80 g shredded coconut
  • 80 g. solsikkekerner / 80 g sunflower seeds
  • 70 g. mandler / 70 g almonds
  • 2 spsk. kanelpulver / 2 tbsp cinnamon powder

Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål og tilsæt så frugtmosen. Vend den godt ind i hele blandingen og brug til sidst hænderne til at “kramme” massen ordentligt sammen. Fordel blandingen på en bradepande beklædt med bagepapir og tryk det godt fladt og sammenhængende. Bag ved 180°C i først ca. 15 minutter. Tag så bradepanden ud og “ødelæg” den samlede granola således at du får en masse små klynger. Disse skal nu bages videre i ca. 45 minutter (eller til de er sprøde), hvor du vender dem et par gange undervejs. Lad granolaen køle helt af før den hældes i patentglas <3

English:

Mix all the dry ingredients in a bowl before adding the apple sauce. Mix and get it all well incorporated by squeezing the mixture together using your hands. Spread the granola mix out on a baking pan lined with parchment paper and press it well so that it will be flat and even. At first, bake it at 180°C for 15 minutes and take it out in order to break the one big cluster into many smaller ones. Pop the clusters back into the oven and bake them for further 45 minutes (or until crispy) while stirring a few times now and then. You might want to break the clusters even more, if they are too big and therefore have to much moist gathered in them. Let the granola cool completely before storing in jars <3 

(Indlægget indeholder affiliate links)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Proteinrige pindis - blot to ingredienser | Protein packed popsicles - only two ingredients