Proteinbarer med delikat chokoladesmag | Protein bars with a delicate chocolate flavour

Sprøde knækbrød | Crispy crispbread

Sprøde og knasende knækbrød til den lille sult <3 (English recipe below)

Mums! Disse knækbrød er SÅ sprøde, velsmagende og lidt for vanedannende 😉 De har nemlig det helt perfekte knæk, som KNÆKbrød selvfølgelig skal have, og så er de lettere saltet 🙂

Jeg har brugt en af Urtekrams bageblandinger – nemlig denne speltbageblanding – som bidrager med lækker crunch fra blandt andet hel boghvede, rugkerner og knækkede enkornskerner. Selv har jeg tilsat solsikkekerner for ekstra knas, og lyster man flere frø og kerner, kan man sagtens tilsætte alt fra græskarkerner og sesamfrø til hørfrø og chiafrø.

De er super simple at lave og kræver ikke alverden. De fungerer perfekt blot som en snack i sig selv, men toppet med ost, lidt syltetøj eller dyppet i en dip er de også ret så geniale 😉

Giver to bageplader / serves two baking sheets:

  • 250 g. Urtekram speltbageblanding / 250 g baking mix of spelt flakes, cracked rye kernels, whole buckwheat and flaked corn
  • 4 dl. havregryn / 4 dl quick oats
  • 2 dl. vand / 2 dl water
  • 1 dl. solsikkekerner / 1 dl sunflower seeds
  • 0,5 dl. olivenolie / 0,5 dl olive oil
  • 2 tsk. salt / 2 tsp salt

Start med at blende havregrynene til fint mel. Bland dette med de resterende tørre ingredienser i en skål hvor du nu tilsætter olie og vand. Vend det hele godt sammen med en dejskraber. Rul halvdelen af dejen tyndt ud mellem to stk. bagepapir, fjern det øverste lag og rids et mønster. Gør det samme med den resterende dej. Bag knækbrødene sprøde i ovnen ved 200°C i ca. 16 minutter. Sæt til afkøling på en bagerist og opbevar dem i en kagedåse med bagepapir under låget <3

English:

Start with blending the oats into a fine flour. Mix this with the other dry ingredients in a bowl before adding oil and water. Get everything well incorporated by using a spatula. Roll out half of the dough very thin between to parchment papers, remove the upper layer and scratch a pattern. Repeat the process with the remaining dough. Bake the crispbreads at 200°C for about 16 minutes and let cool on a baking rack. Store in a cookie tin with parchment paper underneath the lid <3

(Indlægget indeholder affiliate links)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Proteinbarer med delikat chokoladesmag | Protein bars with a delicate chocolate flavour