Vegansk parmesan | Vegan parmesan

Et lækkert saltet og vegansk bud på parmesan <3 (English recipe below)

Ja, det lyder måske skørt, når du hører, at min version af en vegansk parmesanost indeholder cornflakes, men faktisk har de sprøde majsflager en smag, som ligger lidt op ad de gærflager – også kaldet nutritional yeast – som sørger for de “ostede” noter i denne kreation.

Jeg tænkte derfor, at cornflakesene ville fungere som et perfekt supplement til den neutrale cashewnød, som vejer tungest her på ingredienslisten. – Og det virker altså bare! 😀

Sammen med lidt løgpulver og salt skaber de fem ingredienser en helt unik smag, som virkelig minder om parmesan på den helt rigtige måde. Parmesanen er perfekt til at stille et eventuelt saltbehov – og som her i selskab med tomater er det altså en super tilfredsstillende snack! 🙂

Det er helt naturlige produkter, der er at finde i herligheden, og det inaktive gær (inaktivt i den forstand at det ikke kan bruges som hævemiddel o.l.) er super næringsrigt. Gærflagerne er både særdeles rige på protein (46 g. pr. 100 g.) samt på indholdet af vitaminer. I særlig høj grad dominerer de livsnødvendige B-vitaminer, som især ikke-kødspisere kan have behov for at være ekstra obs på at få nok af.

Brug den veganske parmesan fuldstændigt som du ville bruge den “normale”, men som nævnt gør den sig altså også ret så fantastisk som en snack i sig selv med lidt grønt til 🙂

Til 1 stort glas / serves 1 large jar:

  • 80 g cashewnødder / 80 g cashew nuts
  • 30 g. cornflakes, glutenfrie + sukkerfrie / 30 g cornflakes, gluten-free + sugar-free
  • 25 g. gærflager / 25 g nutritional yeast
  • 1 tsk. salt / 1 tsp salt
  • 0,5 tsk. løgpulver / 0,5 tsp onion powder

Prop alle ingredienserne i din foodprocessor og blend indtil så finthakket som ønsket. Opbevar parmesanen i et tætlukket glas på køl <3

English:

Pop all the ingredients into your food processor and blend until as finely chopped as preferred. Store in a sealed jar in the fridge <3

(Indlægget indeholder affiliate links)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bananbrød med kokos, kakaofibre & chokolade | Banana bread with coconut, cocoa fibre & chocolate