Bananbrød med frugtstang & friske figner

Rawbarer med tranebærbund & saltkaramel

{Sponsoreret indhold}

Så fik jeg endelig kreeret en ny omgang rawbarer, hvilket bestemt var tiltrængt, når man tænker på, hvor længe siden det sidst er, at sådanne har set dagens lys her på bloggen ?

Kombinationerne i denne snack er super skønne, da der både er sødt, surt og salt tilstede! – Det søde element kommer helt naturligt fra de tilsatte dadler i både bund og karamel, mens det syrlige indslag stammer fra det smukke lyserøde tranebærpulver, som jeg har modtaget fra Urtekram og har puttet i rawbunden. Det salte kommer så – åbenlyst nok – fra den lækre saltkaramel under det let bitre og mørke chokoladelag ?

Som i denne tidligere delte rawkage gør saltkaramel sig bare særdeles godt sammen med en sød, knasende og chewy rå bund – og i selskab med den mørke chokolade er den ultimative snack altså i hus! For der er tæt på intet så skønt som at bide sig igennem det perfekt knækkende ydre for så at nå ind til det cremede og faste indre ?

Til en lille form på 20 x 15 cm. (giver ca. 16 stk.):

BUND:

KARAMEL (rækker til to kreationer; brug kun den halve mængde her):

OVERTRÆK:

BUND: Blend alle ingredienserne indtil sammenhængende og tryk så dejen ud i en filmbeklædt form. Sæt på køl, mens du laver karamellen.

KARAMEL: Blend alle ingredienserne godt med et par stop undervejs for at skrabe siderne. Når karamellen er helt glat og ensartet, hældes den ud over bunden, og det hele sættes så på køl natten over.

Skær dagen efter “kagen” ud i mindre barer og dyp disse i smeltet chokolade ved først at holde i bunden og dyppe karameltoppen i chokoladen og vend den så om, så bunden placeres i chokoladeskålen, og siderne derved kan dækkes. Lad dem størkne på køl og opbevar efterfølgende barerne i en lufttæt beholder i køleskabet ?

(Indlægget indeholder affiliate links)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bananbrød med frugtstang & friske figner