Sukker- & glutenfrie vanillekranse med vegansk smør

Julet bananbrød med frugtstænger & æble

{Sponsoreret indhold}

Mmm.. Min lejlighed duftede så lækkert af jul, da denne skønne sag blev til! Jeg mener, når vi taler om den velkendte aroma fra kanel, æble og varmt brød, så bliver det da ikke mere decemberagtigt.. 😍

I hvert fald emmer det varmende bananbrød her af indendørshygge, mens kulden raser udenfor! Ligesom i et par andre julekreationer herinde – blandt andet disse julemuffins – har jeg i opskriften her anvendt Castus’ julefrugtstænger med æble og kanel, som bidrager med den helt perfekte decembersmag! 😋

Ud over banan, æble, kanel og frugtstænger besidder brødet også hampefrø og kokosmel. Desuden er det glutenfrit og er for en gangs skyld faktisk ikke baseret på havre, men i stedet et miks af ris– og majsmel! Dog kan alle glutenfrie meltyper fint bruges – fx. vil boghvedemel være et oplagt alternativ ☺

Som alle andre bananbrød herinde på bloggen, kan hele dejen forberedes i en blender eller foodprocessor, før den er klar til bagning. Hele molevitten skal nemlig blot blendes godt og sidenhen vendes sammen med et par æbletern samt toppes med et par skiver af samme frugt 😍

Til 1 brød:

Start med at blende alle ingredienser undtagen æble godt sammen i en blender/foodprocessor med et par stop undervejs for at skrabe massen sammen. Når dejen er ensartet og cremet, vendes halvdelen af æblet i som tern og hele dejen hældes i en brødform beklædt med bagepapir. Top med den anden æblehalvdel i form af mellemtynde skiver. Tryk dem let ned i dejen og bag så brødet ved 200°C/varmluft i 30 minutter og derefter i yderligere 10 minutter ved 180°C/varmluft. Befri brødet fra bageformen og sæt det til afkøling, før der skæres i det. Opbevar det i en tætlukket frostpose på køl ♥️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sukker- & glutenfrie vanillekranse med vegansk smør