Julet rawnola

Chialamande med kanelkompot

{Sponsoreret indhold}

Så nærmer julen sig (endelig), og det betyder selvfølgelig, at det, vi indtager, skal have ekstra julede vibes! Og med julede vibes mener jeg kanel en masse 😜 – Kanel er nok et af mine yndlingskrydderier og er bestemt ikke kun tiltænkt julemåneden herhjemme, hvor det spises i stor stil på både havregrød og i snacks samt i bagværk. Men der er altså bare noget jul over det brune krydderi, hvilket måske er årsagen til, at jeg render rundt med en kronisk julestemning alle årets 365 dage 😂

Nå, tilbage til denne herlige kreation. Det er faktisk på opfordring af Toftkær, som jeg har et samarbejde med, at den blev til! De ville nemlig gerne se et bud på en chialamande med brug af deres chiafrø, så så var det jo bare med at tage udfordringen op! Faktisk bryder jeg mig slet ikke om den originale risalamande, så denne opskrift er lige, hvad jeg kan forestille mig, bliver min dessert juleaften! For mums, den er altså blevet lækker, hvis jeg selv skal sige det 😋

Konsistensmæssigt er chialamanden her selvfølgelig ikke lig risalamande, som man kender den, da chia reagerer med væske på den vis, at det bliver mere budding-/pudding-agtigt. Hvilket bestemt ikke er en ulempe for mit vedkommende; jeg kan nemlig godt lide den tekstur i min mund – som man siger.. 😂 – Desuden er der sprøde mandelchunks tilsat også, hvilket er en lækker kontrast til den bløde base.

Den klassiske kirsebærsauce har jeg fortolket i form af en bærkompot på brombær og hindbær tilsmagt med min elskede kanel og sødet med Easis Perfect Sød-dråber; vil man hellere bruge almindelig sukker, kan man selvfølgelig også gøre det. Faktisk kunne kokossukker, som jeg har tilsmagt chialamanden med, også være super fin sødning i kompotten ☺

Til 4 portioner:

Chialamande:

Kanelkompot (til mere end 4 portioner):

Pynt:

CHIALAMANDE: Vend chiafrø, kokosmel, kokossukker, en udskrabet vanillestang og mælk sammen i en skål. Rør det godt sammen, så alle vanillekorn bliver rørt ud i det resterende. Sæt det i køleskabet med låg på i mindst et døgns tid – gerne med et par omrøringer undervejs. Når den ønskede konsistens er opnået, kan mandlerne hakkes groft og vendes i chialamanden. Lad det atter stå i køleskabet med låg på, mens kanelkompotten laves. Den kan også sagtens stå endnu en nat i køleskabet med mandler tilsat; der vil fortsat være knas tilstede.

KANELKOMPOT: Bring de frosne bær i kog i en kasserolle med omrøring undervejs for at mindske bærklumper. Når kompotten er ensartet, tilsmages med kanel og sødedråber. Rør det godt sammen og hæld den færdige kompot i et glas med låg, der kan opbevares i køleskabet. Spis den kold eller lun oven på chialamanden sammen med lidt skyr, ekstra kokos- og mandelknas samt et drys kanel ♥️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julet rawnola