Cremet & krydret hummus med kardemomme
{Reklame for Toftkær}
Jeg har endnu engang haft gang i bønnerne og fik vist lige sat en riiigelig mængde i blød.. I hvert fald byder opskriften her på en GIGANTISK portion hamrende cremet hummus! 😂
Men er der noget, man ifølge mig aldrig behøver at gå ned på, så er det hummus! Så intet er så skidt, at det ikke er godt for noget – ikke sandt? 😉
Hummussen her er lidt utraditionel, idet den ikke er baseret på udelukkende kikærter. Den er i stedet lavet med Toftkærs bønnedipmix, som er en blanding af ærtebønner, kikærter og smukke sortøjebønner! Efter et døgns iblødsætning og en efterfølgende kogning er de blendet til en ultracremet masse sammen med tahin, solsikkeolie og spidskommen samt rigelige mængder citron, kardemomme og salt og peber. Muuums 😍
Til en kæmpe portion (halvér evt.):
- 750 g. kogt bønnedipmix
- 8 spsk. citronsaft
- 2 spsk. tahin (her usaltet)
- 2 dl. smagsneutral olie (her solsikkeolie)
- 2 tsk. knust spidskommen
- 4 tsk. stødt kardemomme
- salt & peber (smag til)
Iblødsæt og kog bønnerne efter pakkens anvisninger, skyl dem derefter i koldt vand og dræn dem fuldstændigt. Blend dem så sammen med de resterende ingredienser ved brug af en stavblender eller en foodprocessor. Smag til med salt og peber. Køl den færdige hummus ned og servér den derefter med et ekstra “drizzle” olie ovenpå. Opbevar efterfølgende hummussen i en lufttæt beholder på køl ❤️
Ingen kommentarer endnu