Glutenfrie græskarboller | Gluten-free pumpkin buns

Svampet, super let og særdeles lækkert hjemmebag! (English recipe below)

Ej, der er altså ikke noget som friskbagte boller! Jeg elsker dem simpelthen, men er der noget, jeg elsker endnu mere, så er det, når noget lækkert kan bikses sammen på ingen tid uden det store besvær 😀

Præcis dette er tilfældet med disse græskarboller. Eller.. Faktisk er overskriften lidt misvisende, da det egentlig er vintersquashen “honeyboat”, jeg her har brugt, men arten er noget nærmere beslægtet med græskarret end squashen, som vi kender den fra supermarkedet. Sidstnævnte er nemlig langt mere vandholdig samt har en tyndere skræl sammenlignet med honeyboaten.

Har man ikke mulighed for at skaffe denne vintersquash, kan den passende erstattes af enhver anden type græskar som hokkaido, wintersweet, butternut o.l. Jeg forestiller mig blandt andet, at hokkaidoen ville tilføje bagværket den skønneste sødme og smag, hvor honeyboaten er langt mere neutral, hvorfor bollernes “lækkerhed” især understøttes af knasende kerner.

En ekstra bonus ved bagværket er desuden, at det er glutenfrit, hvilket bevirker, at man undgår et alt for oppustet ubehag, hvis man er lidt sensitiv over for det udeladte protein.

Til 10-12 boller / gives 10-12 buns:

  • 300 g. rå græskar (her: honeyboat, skrællet) / 300 g raw pumpkin (here: honeyboat, peeled)
  • 250 g. havregryn / 250 g quick oats
  • 3 store æg eller 4 små / 3 large eggs or 4 small ones
  • 2 håndfulde solsikkekerner / 2 handfuls of sunflower seeds
  • 1 håndfuld græskarkerner / 1 handful of pumpkin seeds
  • 1 tsk. salt / 1 tsp salt

Start med at blende havregryn til mel og hæld så dette over i en skål hvor du tilsætter salt og kerner. Skær skrællen fra græskarret og blend så de 300 g. klargjorde græskarstykker indtil du har en fin puré. Vend den over i melet sammen med æggene og miks det hele godt sammen med en dejskraber. Når massen har ?farskonsistens?, former du boller deraf og bager dem ved 200°C i 12-14 minutter. Sættes til slut til afkøling på en bagerist <3

English:

First up: blend the oats into a fine flour, then pour the flour into a bowl where you mix it with salt and seeds. Peel the pumpkin and blend the 300 g pumpkin pieces until you get a fine purée. Pour this along with the eggs into the flour mix and combine everything well with a spatula – the dough will be wet and a bit sticky. Shape 10-12 buns out of the mixture, bake them at 200°C for 12-14 minutes and let cool on a baking rack <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bananbrød med æble & vegansk protein | Banana bread with apple & vegan protein