Glutenfri pastasalat med karrydressing: retro & sommerlig

Rawbarer med kikseagtig bund & klistret karamel

Holy moly, disse barer er the real deal! Kombinationerne er helt geniale, og ligeså er konsistenserne! 😍

Jeg har for første gang kreeret en rawbar, som besidder en bund, der ikke er lavet på dadler og hele nødder! Bunden er nemlig baseret på fedtreduceret kokosmel, mandelmel, kokosolie og agavesirup, og når denne søde “dej” presses ud i en form og får lov til at sætte sig på køl, så bliver biddet helt fantastisk! 😋

Oven på bunden befinder en perfekt cremet karamel sig lavet på blot tre ingredienser – nemlig dadler, peanut butter og vand! Yummy yum, det er læææks! 😉

Som kronen på værket er barerne selvfølgelig vendt i mørk chokolade, så et intenst knæk omkranser det bløde og snaskede indre. tilfredsstillende 😍

Til en brødform på ca. 12 x 25 cm:

BUND:

KARAMEL:

  • 200 g. peanut butter
  • 150 g. friske dadler (udstenet vægt)
  • ca. 1 dl. vand

OVERTRÆK:

BUND: Start med at smelte kokosolien over et vandbad. Mens den smelter, måles melet af i en skål, som så vendes sammen med både kokosolie og sirup. Når dejen er ensartet, presses den ud i en form beklædt med film, som sættes på køl, mens karamellen laves.

KARAMEL & OVERTRÆK: Prop peanut butter og dadler i en blender/foodprocessor med noget af vandet og blend. Tilsæt vand løbende indtil en cremet, men fortsat nogenlunde fast, konsistens opnås. – Det er ikke sikkert, at en hel dl. er nødvendigt med din blender/foodprocessor. Skrab siderne et par gange undervejs. Smør så karamellen oven på bunden og undlad evt. noget af karamellen, for at laget ikke bliver for højt. Sæt så den store “bar” på køl i nogle timer – gerne natten over – inden den skæres ud i mindre barer og vendes i smeltet chokolade. Lad barerne størkne på køl og opbevar dem efterfølgende i en lufttæt beholder i køleskabet ❤️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfri pastasalat med karrydressing: retro & sommerlig